Levendige tuin met veel groen en een natuurlijke vijver

Opdrachtgever: Particulier in Dieren (Gld)
Tuin- en beplantingsontwerp: Q Gardens
Aanleg: Doe-het-zelf, natuurlijke vijver: Eco-care
Oppervlakte: 258 m2

Dit huis ligt vlakbij het Intercity Station Dieren. Het had een charmante, maar gedateerde en dichtgegroeide tuin vol met struiken. Nu ligt er een natuurlijke vijver, staat er een kastanjehouten- en wilgentenen schutting, liggen er verhoogde plantvakken met bloeiende vaste planten en zit je lekker koel in de schaduw van de druif onder de pergola.

Opdracht

ontwerp een natuurlijke tuin met een vijver
de hortensia’s en hoog uitgegroeide struiken verwijderen en vervangen voor iets natuurlijks
breng rust en ruimte in de tuin met ruimte voor meditatie
Inkijk vermijden
vrolijke snijbloemen in de verhoogde plantvakken van stapelmuren

Aanpak

de hortensia’s en een heesterbos is verwijderd. De schutting achter de hortensia’s is vervangen door staande kastanjehoutenpalen. de inkijk aan de andere kant is afgeschermd door een zelf gevlochten wilgentenen schutting die schuin afloopt. een natuurlijke vijver is door een expert aangelegd. de fruitbomen zijn luchtig gesnoeid. vaste planten zorgen voor bloei in 3 seizoenen.

Resultaat

de achtertuin is een rustige besloten tuin geworden met een natuurlijke sfeer. een zitje bij de vijver geeft een blik in de vijver. een zitje onder de pergola met uitzicht op het huis biedt een ontspannen sfeer met ruimte om te genieten in deze dorpstuin. de biodiversiteit in deze tuin is in 3 jaar tijd enorm toegenomen door de vijver die kikkers en salamanders aantrekt en de vaste planten die veel vogels, vlinders en bijen van voedsel voorzien.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen