Quiriene den Oudsten houdt van natuurlijke tuinen en het ontspannen buitenleven sinds haar jeugd. Haar interesse voor biodiversiteit, natuurlijke en speelse beplantingen is altijd het uitgangspunt geweest van haar tuinontwerpwerk.

Quiriene werkt graag met tuineigenaren die zichzelf een ontspannen en gelukkig leven gunnen in hun natuurlijke en speelse tuin en zelf de handen uit de mouwen willen steken.

Zij woont in de stad maar brengt veel tijd door in de natuur en in haar (moes)tuin op het platteland waar zij lange tijd woonde.

Na 15 jaar tuinen ontwerpen, gaat haar aandacht en interesse steeds meer uit naar het geven van TuinAdvies en het Coachen van particulieren die hun tuin natuurlijk en speels willen maken maar niet weten waar te beginnen. Zij combineert dit sinds 4 jaar met haar werk in de Particuliere Ouderenzorg.

Q werkte als documentalist bij McKinsey, werd persvoorlichter en communicatiemedewerker bij Het Concertgebouw. Ze ging van een stressvol kantoorleven naar het ontspannen aardse leven in de tuin, waar een wereld voor haar open ging. Ze studeerde rond haar 40e in deeltijd voor tuin- en landschapsontwerper aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Direct daarna in 2005 richtte Quiriene haar eigen tuinontwerpbureau op: Q Gardens.

  • Van 1998-2013 experimenteerde Q in haar eigen tuin op Tuinpark Wijkergouw in Amsterdam Noord met sterke vaste planten en stimuleerde Natuurlijk Tuinieren op dat volkstuinpark.

  • Naast het tuinontwerpwerk coördineerde Q van 2008-2009 het bureau van de Nederlandse Tuinenstichting,

  • In 2007 werd zij lid van Wilde Weelde, vakgroep van mensen die milieubewust werken vanuit een ecologische visie. Jaarlijks gaat Q met Wilde Weelde collega’s naar studiedagen over natuurlijke beplantingen en ecologisch groenbeheer.

  • Q is lid van de Tuin Ontwerpers Groep en houdt haar vakkennis actueel door deel te nemen aan studiedagen met collega’s.

  • Van 2010-2018 ontwikkelde zij met haar partner haar eigen natuurlijke tuin in het buitengebied van De Steeg (tussen Arnhem en Zutphen) met sterke vaste planten, zaaide stroomdalflora, omdat de tuin aan de IJssel ligt, en plantte 1000-den wilde bollen in het gras waaronder wilde tulpjes, uienbolletjes en indianenbloemen.

  • Q heeft ook haar eigen biologische moestuin van 50 m2 dat voldoende is om 8 maanden per jaar verse groenten uit te oogsten en er is genoeg om uit te delen aan familie en vrienden.

Quiriene coacht graag opdrachtgevers en helpt hen met een helder stappenplan om hun tuin natuurlijk en speels te maken met weinig onderhoud, zodat ze kunnen ontspannen en genieten in hun eigen tuin.