wilde bloembollen wei

De plantijd is weer begonnen : )

De eerste regen is gevallen na de droogste zomer ooit gemeten. De bodem is nog warm. Het is nu het beste moment om te planten.

September is de allerbeste maand om planten te kopen en ze meteen in de grond te zetten.

Als je weet welke planten je graag tussen de andere planten in je tuin wilt zetten dan hoef je alleen nog maar naar de dichtstbijzijnde biologische kweker te gaan om ze aan te schaffen en ze er in te zetten.

Vaak is het iets moeilijker omdat er keuzestress ontstaat. Er is zoveel moois. Waar begin je?

Heb je een beplantingsplan? Weet je welke vaste planten goed in jouw tuin passen? Zoek je naar mooie combinaties?
Je kunt kiezen uit vaste planten, zaaien en verwilderingsbollen. Er is zo veel keuze.

Mijn advies is om NU bollen te bestellen. Verwilderingsbollen om precies te zijn. Liefst van een biologische kweker, want dat is goed voor de bodem, die worden zonder gif gekweekt. Verwilderingsbollen zijn bloembollen in verschillende maten die je tussen de vaste planten strooit. De bodem maak je eerst los, je voegt wat biologische voeding toe voordat je de bollen gaat planten. sneeuwklokjes, sneeuwroem, crocussen en narcissen komen als eerste boven de grond in februari maart. Daarna volgen vele andere soorten die gaan bloeien. Voordat je gaat planten lees dan eerst over hoe je de bodem goed voorbereid. Wil je een opeenvolging van bloeiende verwilderingsbollen van februari tot eind mei en heb je daarbij hulp nodig? Maak een belafspraak met de knop op de homepage.

Ik heb ze gestrooid in mijn wilde bloemenwei en genoot enorm in het voorjaar omdat de wilde bloemenwei dan pas net begint met kiemen of blad maken.

Veel plezier met de voorpret.